0 Comments 845
TRANSFORMERJI: ZADNJI VITEZ (Transformers: The Last Knight)

Datum premiere: 22. junij 2017

TRANSFORMERJI ODPIRAJO NOVO VESOLJE.  Filmi, ki je posnet v IMAX 3D tehnologiji. Kot je povedal režiser Michael Bay je film posnet naravno – z dvema kamerama, ki sta kot  človeški očesi, kar posnetek neverjetno približa temu, kar ljudje dejansko vidimo. Hkrati pa takšen način snemanja močno olajša postprodukcijo, h kateri se filmski ustvarjalci sicer zatekajo, da bi gledalcem na platno pričarali 3D učinke. Resolucija, detajli in jasnost posnetkov spektakla so res neverjetni. V vsej njihovi perfekciji jih bo mogoče doživeti izključno v udobnih naslonjačih kinodvoran, po možnosti s 3D očali na nosu.

O FILMU:

Peta edicija franšize, ki nosi naslov Transformerji: zadnji vitez se vrača v preteklost in v zgodbo vpleta eno največjih legend vseh časov, legendo o kralju Arturju. Novi napovednik pa poleg eksplozivnega spektakla, epskih spopadov, odlične igralske zasedbe in nepozabnih bojev robotskih Nezemljanov obljublja tudi številne komične vložke.
Tudi tokrat bomo v vlogi nadarjenega avtomehanika Cade Yeager gledali Marka Wahlberga, glavna ženska vloga, ki je v prvem delu pred desetimi leti med zvezde izstrelila Megan Fox, pa je tokrat pripadla mladi Isabeli Moner. V vidnih vlogah nastopajo še Josh Duhamel, Tyrese Gibson in Stanley Tucci ter legendarni Anthony Hopkins.

O ZGODBI:​

»Dva svetova bosta trčila.«
»Začenja se neizbežno uničenje vsega, kar poznamo in imamo radi.«
Na koncu četrtega dela, Transformerji: Doba izumrtja je Optimus Prime odletel v vesolje z namenom, da izve več o izvoru Transformerjev. Očitno pa je kopal pregloboko, saj se vrača kot negativec. Ko ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen, za kar je odgovoren prav on, skuša najti način, da bi planet znova oživil. Za to pa potrebuje artefakt, ki se nahaja na Zemlji. 

IGRALSKA ZASEDBA: Anthony Hopkins, Mark Wahlberg, Laura Haddock, John Goodman, Isabela Moner, Stanley Tucci, John Turturro in Josh Duhamel
REŽIJA: Michael Bay
SCENARIJ: Matt Holloway, Art Marcum in Ken Nolan
PRODUCENTI: Ian Bryce, Matthew Cohan, Arturo del Río, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Michael Kase, Don Murphy
IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Bay, Brian Goldner, Steven Spielberg in Mark Vahradian
ŽANR: akcijska znanstvena fantastika