0 Comments 849
ROP MED ORKANOM (Hurricane Heist)

Orkani so nočna mora marsikaterega Američana. Med njimi je tudi režiser akcijskega trilerja ROP MED ORKANOM (Hurricane Heist) Rob Cohen (XxX Reaktiviran, Hitri in drzni): »Orkani so kot zverine,« pravi. »Ko sem kot otrok živel na ameriški vzhodni obali so se kar vrstili. Vedno so se mi zdeli kot velike razjarjene pošasti.«
 
Ideja, da bi se rop tiskarne denarja zgodil med divjanjem orkana, se mu je zdela kot nalašč za drugačen akcijski film. Ta še vedno vsebuje vse elemente tradicionalnega ropa: sefe, vlamljanja, ogromno vsoto denarja, strelske obračune itd., le da se vse skupaj dogaja v napetih okoliščinah, ko se vpletenim zdi, da jih bo odneslo z ukradenim denarjem vred.


O FILMU:
Zgodba se začne 1992, ko v eni od orkanskih katastrof življenje izgubi Bruce Rutledge in za sabo pusti dva sinova. 25 let kasneje eden od njiju postane meteorolog, ki zasleduje orkan Tammy, enega najhujših orkanov v ameriški zgodovini. Ko evakuirajo prebivalce, je na delu skupina hekerjev, ki hočejo ukrasti 600 milijonov dolarjev iz kompleksa tiskarne denarja ravno v času, ko se razdivja orkan 5. stopnje. V zapuščenem mestu poleg meteorologa ostaneta še agentka finančnega ministrstva in njegov brat, nekdanji marinec. Skupaj morajo ne le preživet orkan, ampak tudi preprečiti domiselnim tatovom izpeljati rop stoletja.
 
ROP MED ORKANOM v slovenske kinematografe prihaja 8.MARCA, za pokušino pa je že na voljo napovednik filma, ki je posnet tako realistično, da bomo imeli tudi gledalci občutek, da smo se znašli sredi divjanja orkanskega vetra. Ogledate si ga lahko na spodnji povezavi.


Akcijski triler ROP MED ORKANOM na spored slovenskih kinematografov prihaja 8. marca.

IGRALSKA ZASEDBA: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten, Ralph Ineson, Melissa Bolona, Ben Ceoss, Clement Rice, Jamie Andrew Cutler, Jimmy Walker, Christian Contreras
REŽIJA: Rob Cohen
SCENARIJ: Scott Windhauser, Jeff Dixon
ŽANR: akcijski triler