0 Comments 21834
OGNJENI OBROČ: VSTAJA

Datum premiere: 22. marec 2018
Kar se je zgodilo v prvem delu fantazijske pripovedi OGNJENI OBROČ
(Pacific Rim) iz leta 2013 je bil le uvod v brezkompromisni napad na človeštvo, ki mu bomo priča v nadaljevanju domišljijskega spektakla OGNJENI OBROČ: VSTAJA.V prvem delu so Zemljo napadle velikanske pošasti, ki bi lahko uničile človeštvo. Da bi se rešili, so ljudje ustvarili robote, ki so jih upravljali za to posebej izurjeni piloti. Ti so se s pomočjo misli povezali med seboj, vendar so morali ob tem paziti, da virtualna resničnost iz njihove podzavesti ni zvabila uničujočih spominov. Ko so se pošasti pripravljale na poslednji spopad, so morali tudi roboti in njihovi piloti strniti vrste in okrog nezemeljskih stvorov ustvariti ognjeni obroč pogube.

Zgodba drugega dela se vrti okoli obetavnega, a uporniškega pilota Jaka Pentecosta (John Boyega; Vojna zvezd: Sila se prebuja), ki po smrti svojega očeta zapusti usposabljane za pilota in se zaplete v nečedne posle kriminalnega podzemlja.
Ob vse večji nevarnosti in neustavljivi grožnji, da bodo stroji uničili mesta in svet spravili na kolena, pa nepričakovano dobi zadnjo priložnost, da skupaj s sestro Mako Mori (Rinko Kikuchi), boj nadaljuje tam, kjer ga je končal njun oče. Da je svet postal še bolj nepredvidljiv, dokazuje prvi napovednik prihajajočega spektakla OGNJENI OBROČ:VSTAJA.
Oglejte si ga lahko na tej povezavi. 


»Rodili smo se v vojni med pošastmi, ki so uničile naša mesta, in našimi pošastmi, ki naj bi jih ustavile. Mislili smo, da smo žrtvovali dovolj. Ampak vojna, ki smo jo, kot smo mislil, končali, se šele začenja. Edino kar stoji pred apokalipso  smo mi … napočil je čas, naša priložnost, da kaj spremenimo.«
-  OGNJENI OBROČ:VSTAJA.

IGRAJO: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona in Charlie Day                       
REŽIJA: Steven S. DeKnight
SCENARIJ: Emily Carmichael, Kira Snyder, Steven S. DeKnight in T.S. Nowlin
PRODUCENTI: Thomas Tull, Mary Parent, Jon Jashni, Cale Boyter, Guillermo del Toro, John Boyega
ŽANR: epska avantura