0 Comments 1014
Mati! (Mother!)

Datum premiere: 28. september 2017

Konec septembra na velika platna prihaja srhljivka Mati! (Mother!, 2017) režiserja Darrena Aronofskyja, ki je kljub mladosti navdušil z večino filmov, ki so nastali pod njegovo režijsko taktirko. Slavo mu je, še preden je dopolnil 30 let, prinesel celovečerni prvenec Pi (1998), danes kultna filmska stvaritev o mladem matematičnem geniju, za katero na festivalu ameriškega neodvisnega filma v Sundanceu dobil nagrado za režijo. Sledil je danes še bolj kultni Rekviem za sanje (Requiem for a Dream, 1999), vizualno hipnotična in šokantna upodobitev najrazličnejših vrst odvisnosti. Skoraj desetletje kasneje je presenetil z Rokoborcem (The Wrestler, 2008), vizualno umirjeno, realistično in pretresljivo dramo, ki mu je prinesla zmago na prestižnem beneškem festivalu, leta 2010 pa še s pretresljivo zgodbo o baletki, ki je obsedena s svojo plesno kariero, Črni labod (Black Swan, 2010).
 Prihajajočo jesen se kot režiser, scenarist in producent vrača s srhljivko Mati!, v kateri bo na preizkušnji ljubezensko razmerje. Ko nepovabljeni gostje vstopijo v dom para in ogrozijo njuno mirno življenje, se nenavadni dogodki kar vrstijo. V glavnih vlogah bosta kot par nastopila oskarjevca Jennifer Lawrence in Javier Bardem, za srhljivi zaplet v psihološki srhljivki o ljubezni, predanosti in žrtvovanju, pa bosta tokrat poskrbela Michelle Pfeiffer in Ed Harris. 

IGRALSKA ZASEDBA: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris, Michelle Pfeiffer, Kristen Wiig, Domhnall Gleeson, Brian Gleeson, Stephen McHattie in drugi.
REŽIJA: Darren Aronofsky
SCENARIJ: Darren Aronofsky
PRODUCENTI: Darren Aronofsky, Scott Franklin in Ari Handel
IZVRŠNA PRODUCENTA: Mark Heyman in Jeff G. Waxman
ŽANR: srhljivka