0 Comments 1368
LADY BIRD

Komična drama o sedemnajstletnici, ki ima občutek, da ji bo življenje spolzelo iz rok, je režijski prvenec sicer igralke Grete Gerwing, ki je zanj napisala tudi scenarij. Odkar je film ugledal luč sveta, je o njem veliko slišati. Pred nominacijami za oskarje, je filmska ekipa že v pričakovanju zlatih globusov, saj je film nominiran v kar štirih glavnih kategorijah: za najboljši film in scenarij ter za glavno in stransko igralko, v vlogi katerih blestita Saoirse Ronan kot Lady Bird in  Laurie Metcalf kot njena mama Marion.Če se filmi o najstnicah po večini vrtijo okoli njihovih ljubezenskih težav in iskanju princa na belem konju, se LADY BIRD osredotoča na odnos med materjo in hčerjo, o katerem je režiserka pravi:

»Večina ženski, ki jih poznam, je imela v svojih najstniških letih čudovite, a hkrati zapletene odnose s svojimi materami. Želela sem posneti film, ki se osredotoča na te odnose in hkrati vzbuditi empatijo za oba lika. Nikoli nisem želela, da bi imela prav samo ena od njiju, ampak sem hotela pokazati, kako se obe trudita, da bi dosegli druga drugo in na koncu nagraditi njuno ultimativno ljubezen. Zame so to najlepše ljubezenske zgodbe, ki si jih lahko zamisliš. «
Komična drama LADY BIRD v slovenske kinematografe prihaja 15. FEBRUARJA, med 8. in 14. FEBRUARJEM pa si jo bo mogoče predpremierno ogledati v ljubljanskem Kinodvoru.