0 Comments 9604
Račka, Račka, Gos (Duck Duck Goose)

Avgusta na velika platna prihaja animirana družinska pustolovščina o nenavadnem popotovanju dveh račk in gosaka. V njihovo skupno pustolovščino jih prisilijo nenavadne okoliščine, in čeprav se sprva neradi odpravijo na skupno pot, so kasneje priča mnogim prijetnim dogodivščinam in marsikatera ovira, ki jo morajo premagati s skupnimi močmi, jim ne bo preprečila namere, ki so si jo zadali.

Dogodivščina pa med njimi splete pristne vezi – svojeglavi gosak in obe izgubljeni rački na poti namreč spoznajo, kaj je to predanost, kakšno moč ima brezpogojna ljubezen in kaj pomeni biti odgovoren do drugih.

Animirana pustolovščina je sinhronizirana, zato bodo še posebej najmlajši gledalci uživali v nepredvidljivih in zabavnih pustolovščinah treh najboljših prijateljev. Ogledate si lahko že NAPOVEDNIK, mali junaki pa bodo v kinematografe priracali 16. AVGUSTA 2018.
 


O ZGODBI: 
Chao in Chi sta osiroteli rački, ki imata to (ne)srečo, da se izgubita in na poti naletita na svojeglavega gosaka Penga, ki v zraku raje izvaja akrobatske vragolije, kot da bi s svojo jato odletel na jug. Izgubljeni rački ga sprva prav nič ne zanimata, vse dokler si med predrznim letenjem ne poškoduje krila. Takrat se le odloči, da bo račkama pomagal poiskati njuno jato. Da bi ubežali zimi in snegu, se trojica odpravi na razburljivo pustolovščino, polno preprek in srečanj z drugimi živalmi, na kateri se med njimi – čeprav so si tako različni, spletejo pristne vezi.
O LIKIH:

PENG je upornik, ki v vseh pogledih skuša uničiti ekipni duh. Od jate kitajskih gosi, ki pregovorno »držijo skupaj«, se odmika in skuša živeti sam zase. Noče se udeleževati njihovih vsakoletnih treningov, ki jih imajo pred migracijo, temveč leti sam. In nobeno naključje ni, ko si nekega dne poškoduje krilo in naleti na dve zapuščeni rački, ki potrebujeta njegovo pomoč. Pred Pengom, ki nima empatije in je poln nepotrpežljivosti, še posebej z majhnimi otroci, je tako velik izziv.
 
 
 
 
CHI in CHAO sta osiroteli rački, ki sta zapustili svojo jato, potem ko sta nesrečno naleteli na Penga. Chi je pametna, preudarna, pogumna in prav nič sramežljiva, ko pove svoj prav. Njen bratec Chao na drugi strani je poln energije, radoveden, živahen, ki pa se ne zaveda nevarnosti okoli sebe in ima navado ob najbolj neprimernem času odtavati v neznano. Ker še raste, ima nenasiten apetit in bo v svoj kljunček vtaknil prav vse, da poteši svojo lakoto.
  

BANZOU je neudomačena mačka, ki je navajena mrzlih zim. Je največji plenilec in se s svojim plenom, preden ga požre, zelo rad igra. Napade pa le lahke plene, ki se mu ne morejo upirati. Je pretkana in presenetljivo smešna ter se hoče Pengu maščevati, saj je v pretepu z njim izgubila oko in nekaj dostojanstva. Ko izve, da je Peng poškodovan in ne more leteti, bo izkoristila priložnost in ga na vse možne načine izsledila. 
 
CARL je tisti tip, ki nikoli ni popolnoma odrasel. Ves čas živi za ta trenutek, nima nobenih skrbi, je optimist. Ker živi sam, je postal malce čudaški, a je še vseeno odprte in prijazne narave, ki včasih sliši glasove v vetru in ima dovolj časa, da si je ustvaril svojevrsten pogled na svet.
IGRALSKA ZASEDBA: Jim Gaffigan, Zendaya, Lance Lim, Greg Proops, Reggie Watts, Natasha Leggero, Diedrich Bader, Jennifer Grey, Rick Overton, Carl Reiner, Craig Ferguson in Stephen Fry
SLOVENSKI GLASOVI: Damjan Trbovc, Lija Pečnikar, Luka Mrakus Štajer, Nina Kaludjerović, Kristijan Ostanek, Srečko Kermavner, Matevž Mueller, Iztok Valič, Štefan Kušar, Jernej Kuntner, Marjan Bunič, Helena Berden, Kristijan Ostanek in drugi
REŽIJA: Christopher Jenkins
SCENARIJ: Christopher Jenkins, Rob Muir, Scott Atkinson in Tegan West
PRODUCENTI: Penney Finkelman Cox, Ray Horta, Jerry Lee, Karl Li, Julian McDougald, Sandra Rabins, Ericka Stewart, Winnie Su, Vic Wang, Lee Wilson, Harley Zhao
IZVRŠNI PRODUCENTI: Edoardo Bussi, Viola Chen, Wei Chen, Cary Cheng, Guy Collins, Fred Hedman, Defu Jiang, Sun Ming, David Orecklin, Michael Ryan, Suponwich Juck Somsaman, John Zeng, Suyue Zhang, Wei Zhang, Tong Zhou
ŽANR: animirana avantura