0 Comments 12078
MISIJA: NEMOGOČE – IZPAD

Ta četrtek na redni spored v naše kinematografe prihaja že šesta misija, v kateri se Tom Cruise po treh letih odmora vrača kot neustrašni in iznajdljivi agent Ethan Hunt. Poleg Cruisa se vrača tudi njegova zvesta ekipa - igralci Alec Baldwin, Simon Pegg, Ving Rhames, Rebecca Ferguson in Michelle Monaghan, odlično utečeni ekipi pa se pridružijo tudi novi obrazi - Henry Cavill, Angela Bassett in Vanessa Kirby.

Na režiserki stolček je znova sedel Christopher McQuarrie, ki je režiral tudi prejšnji (peti) del slavne misije, pri obeh zadnjih dveh delih pa sodeloval tudi kot scenarist. Produkcija filma je bila tudi tokrat v rokah Toma Cruisa, J.J. Abramsa in Christopherja McQuarrieja ter Jaka Myersa, izvršni producenti, ki prihajajo iz Skydance Productions, pa so tudi v zadnji misiji David Ellison, Dana Goldberg in Don Granger.

Zadnja misija, šesta po vrsti, že dlje časa beleži same pohvale. V tujini je zabeležila najboljši otvoritveni vikend vseh misij franšize, na spletni strani Rotten Tomatoes pa dosegla izjemno oceno, saj jo je kar 98 odstotkov kritikov ocenilo pozitivno.

Pred ogledom akcijske poslastice si oglejte NAPOVEDNIK, ki razkriva zgodbo šestega dela akcijske poslastice MISIJA: NEMOGOČE – IZPAD, ki v naše kinematografe prihaja 16. AVGUSTA 2018.O ZGODBI:
 
Dve leti po tem, ko je Ethan Hunt (Tom Cruise) ujel nekdanjega agenta MI6 Solomona Lana (Sean Harris), vodjo kriminalne združbe po imenu Sindikat, so preostali člani sindikata prešli v drugo organizacijo, imenovano Apostoli. Pod vodstvom skrivnostnega fundamentalista, znanega le po imenu John Lark, organizacija kuje načrt, kako bi pridobili tri plutonijeva jedra. Ethan odpotuje s svojo ekipo v Berlin, da jih prestrežejo, vendar se misija izjalovi, potem ko Ethan reši Lutherja (Ving Rhames), apostoli pa pobegnejo s plutonijem. Ethanovi ekipi se pridruži agent CIE August Walker (Henry Cavill), Ethan pa mora s svojimi zavezniki čimprej najti plutonijeva jedra, preden bo prepozno.Franšiza Misija: Nemogoče svoja nadaljevanja niza že vse od leta 1996, ko smo prvič spoznali agenta Ethana Hunta. Tega že vse od začetka zvesto upodablja igralec in producent Tom Cruise, znan tudi po tem, da nevarne prizore posname brez uporabe profesionalnih kaskaderjev. Šesta misija bo postregla še z bolj drznimi in dih jemajočimi prizori, v katerih se je slavni igralec preizkusil čisto sam, priprave za tako drzne prizore pa so tudi zahtevale več časa in fizične kondicije.

ZANIMIVOSTI:
  • Šesta misija predstavlja štiri močne ženske osebnosti – vračata se Michelle Monaghan in Rebecca Ferguson, pridružita pa se jima Angela Bassett in Vanessa Kirby. Po besedah režiserja McQuarrieja so jih izbrali, da bi filmu doprinesli več ženstvenosti, obenem pa so vsaki posebej ustvarili močno osebnost in tako zgradili močne karakterje.
  • Igralec Tom Cruise v akcijski filmih sam posname tudi izjemno nevarne kaskaderske prizore. V zadnji misiji je sam pilotiral helikopter, skočil z letala, preskakoval avtomobile ter skočil z okna višjega nadstropja ene stavbe na drugo. Pri tej zadnji nalogi si je zlomil gleženj, snemanje pa se je prekinilo za sedem mesecev. A dokazal je, da je pri svojih petinpetdesetih letih v odlični formi, za kaskaderske prizore za šesto misijo pa se je pripravljal kar eno leto.
  • Igralec Henry Cavill se je prvič pridružil filmski ekipi. Sama priprava na film pa ga je presenetila, saj je razkril, da je moral biti za vlogo Augusta Walkerja in številne vratolomne akcije veliko bolj fizično pripravljen kot za vlogo Supermana (ki ga je upodobil v filmu Jekleni mož).
  • Film so pričeli snemati v Parizu, nadaljevali pa v Veliki Britaniji, Indiji, Novi Zelandiji in na Norveškem. Glavno turistično atrakcijo na Norveškem - 604 metrov visoko pečino Preikestolen - so za potrebe snemanja zaprli za turiste. Filmska ekipa je tam lahko snemala devet dni, dobili pa so dovoljenje za pristanek s helikopterjem do največ petdesetkrat na dan.
  • Igralka Rebecca Ferguson se v glavni vlogi pojavi že drugič (prvič je zaigrala v petem delu misije Misija: nemogoče - Odpadniška nacija). Med snemanjem zadnje misije je bila noseča, ko se je snemanje končalo, je bila v sedmem mesecu nosečnosti.

IGRALSKA ZASEDBA: Tom Cruise, Henry Cavill, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Ving Rhames, Sean Harris, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Michelle Monaghan, Alec Baldwin, Wes Bentley, Frederick Schmidt
REŽIJA: Christopher McQuarrie
SCENARIJ: Christopher McQuarrie in Dylan Kussman
PRODUCENTI: Tom Cruise, Christopher McQuarrie, Jake Myers in J.J. Abrams
IZVRŠNI PRODUCENTI: David Ellison,  Dana Goldberg,  Don Granger
ŽANR: akcijska srhljivka