0 Comments 607
DOBRODOŠLI V MARWENU  (Welcome to Marwen)

V začetku prihodnjega leta se bomo potopili v domišljijski svet moškega, ki se po brutalnem napadu skuša postaviti nazaj na noge in normalno zaživeti, kljub temu, da je izgubil spomin. Glavno vlogo drame, ki je posneta po resničnih dogodkih, so zaupali igralcu Stevu Carellu, ki je sicer bolj znan po komedijah in animiranih filmih, vendar se bo zlahka prelevil v zlomljenega človeka, ki odkriva, kako umetniška domišljija vpliva na človeškega duha.
Dramo je režiral z oskarjem nagrajeni Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let, Brodolom), zanjo tudi napisal scenarij skupaj s Caroline Thompson. Film je posnet po dokumentarnem filmu Marwencol iz leta 2010, ki ga je režiral Jeff Malmberg, slednji pa pri drami Dobrodošli v Marwenu sodeluje kot izvršni producent. Producenti so oskarjevec Steve Starkey (Forrest Gump, Let), Jack Rapke (Brodolom, Let) in Cherylanne Martin (Pacifik, Let), izvršna producentka pa Jackie Levine.


 
Prvi pogled v domišljijski svet si že lahko ogledamo v PRVEM NAPOVEDNIKU,
drama DOBRODOŠLI V MARWENU pa v naše kinematografe prihaja
prihodnje leto, natančneje 10. januarja 2019.
 


O ZGODBI:

Žrtev brutalnega napada Mark Hogancamp (Steve Carell) se v mestecu Marwen znova postavlja na noge. V napadu, ki ga je komaj preživel, je izgubil spomin, travme po napadu pa želi preboleti s pomočjo miniaturnega mesta iz 2. svetovne vojne, ki ga je sestavil sam na svojem vrtu. V tej maketi si s pomočjo lutk, ki so narejene po ljudeh, ki jih pozna, začne napletati svojo zgodbo in tako v njegovem domišljijskem svetu ženske, ki ga v resničnem življenju podpirajo, postanejo junakinje njegove zgodbe in se borijo proti negativnim likom.
 
IGRALSKA ZASEDBA: Steve Carell, Leslie Mann, Merritt Wever, Eiza González, Gwendolyn Christie, Janelle Monáe, Leslie Zemeckis, Diane Kruger, Neil Jackson
REŽIJA: Robert Zemeckis
SCENARIJ: Caroline Thompson, Robert Zemeckis
POSNETO PO FILMU MARWENCOL, REŽISERJA Jeffa Malmberga
PRODUCENTI: Robert Zemeckis, Steve Starkey, Jack Rapke, Cherylanne Martin
IZVRŠNA PRODUCENTA: Jackie Levine, Jeff Malmberg
ŽANR: drama