0 Comments 1095
BUMBLEBEE

Datum premiere: 21. december 2018

Po petih filmih o Transformerjih je slavni Avtobot Bumbleebee dobil svoj film. Studio Paramount Pictures je v sodelovanju s podjetjem HASBRO najavil, da se je pričelo snemanje filma o Bumblebeeju. Snemanje bo v celoti potekalo v Kaliforniji, tako Južni kot Severni Kaliforniji.
Akcijska znanstvena fantastika, ki govori o prvem prihodu Bumblebeeja na Zemljo, bo v kinematografe prišla prihodnje leto malo pred božičem, natančneje 21. decembra 2018.

O ZGODBI:

Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie (Hailee Steinfeld), ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč.

O PRODUKCIJI:

Film nastaja pod režiserko taktirko Travisa Knighta (ki je režiral risanko Kubo in dve struni, pri animaciji Coraline pa je bil glavni risar), glavna vloga pa je pripadla 20-letni igralki Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen). Igrajo še Pamela Adlon (Better Things, Louie), John Cena (Očka proti fotru 2, Razuzdanka), Stephen Schneider (serija Broad City), Jorge Lendeborg Jr. (Spider-Man: vrnitev domov), Jason Drucker (Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul), Kenneth Choi (American Crime Story), Ricardo Hoyos (Degrassi: Next Class), Abby Quinn (Landline, The Sisterhood of Night), Rachel Crow (Deidra & Laney Rob a Train) in Grace Dzienny (Zoo).
Režiser Michael Bay, ki je režiral vseh pet filmov o Transformerjih, bo pri filmu sodeloval kot producent. Producent je tudi Lorenzo di Bonaventura, izvršni producenti pa Steven Spielberg, Brian Goldner, Mark Vahradian ter Chris Brigham. Scenarij za film je napisala Christina Hodson (Unforgettable).
 

O LIKU:

Bumblebee je majhen rumen Avtobot, poznan iz franšize o Transformerjih. Njegova lastnost je, da si ves čas prizadeva, da se dokaže pred drugimi Avtoboti, še posebej pred njihovim vodjo Optimusom Primom. Pogosto je pripravljen veliko tvegati, kar pa ga postavi v veliko nevarnost. Je pa zelo zanesljiv, njegova majhnost pa mu omogoča, da se lahko prebije do mest, kamor večji Avtoboti ne morejo. Bumblebee pa ni samo zaščitni znak filmov o Transformerjih, temveč se je pojavil tudi v različnih animiranih serijah o Transformerjih, stripih, knjigah in video igricah.
 
IGRALSKA ZASEDBA: Hailee Steinfeld, Pamela Adlon, John Cena, Stephen Schneider, Jorge Lendeborg Jr., Jason Drucker, Kenneth Choi, Ricardo Hoyos, Abby Quinn, Rachel Crow in Grace Dzienny
REŽIJA: Travis Knight
SCENARIJ: Christina Hodson
PRODUCENTI: Michael Bay in Lorenzo di Bonaventura
IZVRŠNI PRODUCENTI: Steven Spielberg, Brian Goldner, Mark Vahradian in Chris Brigham
ŽANR: akcijska znanstvena fantastika