0 Comments 689
24 ur do smrti (24 Hours to Live)

Plačanca Travisa Conrada (Ethan Hawke), okoliščine pripeljejo do tega, da ima za izvršitev naloge, ki mu jo naloži skrivnostna vojaška organizacija, le en sam dan časa. Skozi napetih zadnjih štiriindvajset ur, kolikor mu jih je zaradi nenavadnega medicinskega eksperimenta preostalo, ga vodi maščevanje smrti žene in sina. Se mu bo v tem kratkem času uspelo spopasti z izzivi in si priboriti vstopnico za življenje?

Čakajo nas osupljivi kaskaderski vložki, vratolomne dirke s hitrimi avtomobili, strelski obračuni in prizori, ki od igralcev zahtevajo neverjetno fizično spretnost …

Kakšen bo razplet do zadnje strune napetega akcijskega trilerja 24 UR DO SMRTI, si bomo lahko ogledali od 30. NOVEMBRA naprej, ko film prihaja na redni spored slovenskih kinematografov, najbolj neučakani pa vabljeni v kino že v sredo, 29. novembra, ob 20. uri, ko bo premiera na sporedu v Koloseju Ljubljana. Vstopnice so že na voljo TUKAJ.


 

O ZGODBI:

Medtem ko nekdanji vojak Travis Conrad (Ethan Hawke) žaluje po smrti žene in sina, se nanj s ponudbo, ki je ne more zavrniti, obrne prijatelj iz vojaških vrst Jim Morrow (Paul Anderson), ki zdaj dela za skrivno vojaško organizacijo Red Mountain. Conrad postane plačani morilec, vendar se situacija zaplete, ko ga, ravno ko locira tarčo, ustreli in ubije enako izurjena agentka Interpola Lin Bisset Qin). Ko je že videti, da je vsega konec, se zbudi v operacijski dvorani, kjer njegovo telo s pomočjo visoko tehnološkega medicinskega postopka za 24 ur obudijo nazaj v življenje. Conrad ima zdaj ravno dovolj časa, da izvede nalogo …

ZANIMIVOST:

  • 24 ur do smrti je prvi film, ki ga je režiral Brian Smrz, ki je sicer bolj znan kot kaskader v filmskih uspešnicah Možje X: apokalipsa, Iron Man 3, Vzpon planeta opic in Umri pokončno 4.

  • Film so posneli v Južnoafriški republiki, največ v njenem glavnem mestu Cape Town, ki zaradi raznolikosti in ugodne vremenske klime postaja vedno bolj priljubljena lokacija za snemanje Hollywoodskih filmov.

  • Ethana Hawka smo na filmskih platnih prvič videli davnega leta 1989, ko je komaj osemnajstleten zaigral v danes kultnem filmu Društvo mrtvih pesnikov.
     

Akcijski triler 24 UR DO SMRTI v naše kinematografe prihaja 30. NOVEMBRA 2017.


REŽIJA: Brian Smrz

SCENARIJ: Ron Mita, Zach Dean, Jim McClain

IGRAJO: Rutger Hauer, Ethan Hawke, Paul Anderson, Nathalie Boltt, Tanya van Graan

ŽANR: Akcijski triler