0 Comments 609
24 UR DO SMRTI (24 Hours to Live)

Premiera: 30. NOVEMBER 2017

Igralec, ki nam je sicer bolj znan po vlogah v (romantičnih) dramah (Pred zoro, 1995; Pred mrakom, 2004; Fantovska leta, 2014), čeprav smo ga že gledali tudi v trilerjih (Dan za trening, 2001), nas bo tokrat presenetil v vlogi plačanca Travisa Conrada, ki ga okoliščine pripeljejo do tega, da ima za izvršitev svoje naloge le en sam dan časa. Skozi napetih zadnjih štiriindvajset ur, kolikor mu jih je zaradi nenavadnega medicinskega eksperimenta še ostalo, ga vodi maščevanje smrti žene in sina. 

Kako bo nekdanji vojak preživel zadnji dan svojega življenja in če bo ta res zadnji, bomo v naših kinematografih izvedeli 30.NOVEMBRA, ko akcijski triler 24 UR DO SMRTI prihaja v naše kinematografe. Do takrat pa se udobno namestite in si privoščite dnevno dozo adrenalina z ogledom  napovednika!
 

O ZGODBI: 

Medtem ko nekdanji  vojak Travis Conrad (Ethan Hawke) žaluje po smrti žene in sina, se nanj s ponudbo, ki je ne more zavrniti, obrne prijatelj iz vojaških vrst Jim Morrow (Paul Anderson), ki zdaj dela za skrivno vojaško organizacijo Red Mountain. Conrad postane plačani morilec, vendar se situacija zaplete, ko ga, ravno ko locira tarčo, ustreli in ubije enako izurjena agentka Interpola Lin Bisset (Xu Qin). Ko je že videti, da je vsega konec, se zbudi v operacijski dvorani, kjer njegovo telo s pomočjo visoko tehnološkega medicinskega postopka za 24 ur obudijo nazaj v življenje. Conrad ima zdaj ravno dovolj časa, da izvede nalogo …
 

ZANIMIVOST:

  • 24 ur do smrti je prvi film, ki ga je režiral Brian Smrz, ki je sicer bolj znan kot kaskader v filmskih uspešnicah Možje X: apokalipsa, Iron Man 3, Vzpon planeta opic in Umri pokončno 4.
  • Film so posneli v Južnoafriški republiki, največ v njenem glavnem mestu Cape Town, ki zaradi raznolikosti in ugodne vremenske klime postaja vedno bolj priljubljena lokacija za snemanje Hollywoodskih filmov.
  • Ethana Hawka smo na filmskih platnih prvič videli davnega leta 1989, ko je komaj osemnajstleten zaigral v danes kultnem filmu Društvo mrtvih pesnikov
 
****
REŽIJA: Brian Smrz
SCENARIJ: Ron Mita,  Zach Dean, Jim McClain
IGRAJO: Rutger Hauer, Ethan Hawke, Paul Anderson, Nathalie Boltt, Tanya van Graan
ŽANR: Akcijski triler