0 Comments 798
JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO

Danes ponoči je med oboževalce franšize Jurski park treščil prvi napovednik petega dela znanstveno fantastične avanture JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO, ki obljublja še razburljivejša spoznanja o veličastnih bitjih iz pradavnine, ki so gledalcem prvič prirasla k srcu davnega leta 1993, ko je je Steven Spielberg z uporabo takrat nadvse inovativne tehnologije premaknil mejo mogočega in ustvaril zgodbo o parku na samotnem otoku, kjer so znanstveniki iz DNK komarjev tisočletja ujetih v jantar, ustvarili dinozavre.

 

Peto nadaljevanje, ki nosi naslov JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO, odpira novo poglavje v legendarni franšizi o dinozavrih. Tokrat bo zadnje zatočišče dinozavrov raztreščil vulkan in v bitki s časom, se bo ekipa morala odločit koga še lahko rešijo, a naročnik rešitve ima drugačne načrte.
Znanstveno fantastično akcijsko avanturo JURSKI SVET: PADLO KRALJESTVO si bomo v Sloveniji lahko ogledali med prvimi na svetu. Na naša kino platna prihaja 7. JUNIJA 2018.
 


 
O ZGODBI:
 
Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči. Ko prispeta na otok, so zaradi bruhajoče lave razmere že zelo nestabilne. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti, kakršnim ni bil izpostavljen že vse od prazgodovine.  
 
****
Igralska zasedba: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong,
James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, Isabella Sermon in Jeff Goldblum
Režija: J.A. Bayona
Scenarij: Derek Connolly & Colin Trevorrow
Posneto po likih iz romanov Michaela Crichtona.
Producenti: Frank Marshall, Patrick Crowley, Belén Atienza
Izvršna producenta: Steven Spielberg, Colin Trevorrow
Žanr: znanstvenofantastična akcijska avantura
 
****